SSL-Certifikat

SSL-Certifikat

SSL-certifikat gør at websiden vises i sikker tilstand via https:// og krypterer kommunikationen.

 

Hvordan virker et SSL-Certifikat?

Et SSL-certifikat er en kryptering af den datakommunikation der foregår mellem webserver og browser når en webside åbnes.

Når websiden åbnes i brugerens browser første gang, downloader browseren en mængde data for at vise websiden. Har websiden installeret et SSL-certifikat vil brugerens browser downloade sidens SSL-certikat og datakommunikation vil kun kunne ske sikkert mellem den browser og den webserver som matcher SSL-certikatet. Derved sikres at utilkommende ikke kan "være med på linien" og komme i besidelse af data. Dette er især vigtigt ved betalingstransaktioner men også når brugerne udfylder formularer og andet på websiden.

Persondataforordningen

I forlængelse af Persondataforordningens ikrafttrædelse er kryptering af datakommunikation indeholdende persondata meget væsentlig.

Det betyder at websider der f.eks. giver brugeren mulighed for at udfylde en kontaktformular, behandler persondata, da denne gemmer oplysninger som eksempelvis IP-adresse, mail og navn. Et SSL-certifikat vil sikre de personfølsomme oplysninger gennem krypteret kommunikation.

Søgeoptimering og browservisning 

Google og andre søgemaskiner ønsker at brugerne trygt og sikkert kan anvende internettet. Dette betyder bla. at søgemaskinerne belønner websider med tilknyttet SSL-certifikat, da disse websider anses som sikre og troværdige.

Ligeledes vil websider uden SSL-certifikat opleve at nogle browsere vil tvinge brugeren til at tage stilling til om de vil have vist en "ikke sikker webside". Dette kan af nogle brugere mistolkes som risiko for computervirus og dermed vil brugeren fravælge siden.